Over ons

We zijn enthousiasten die vooral bezig zijn met duurzaamheid. Eigenlijk zijn we daar dagelijks mee bezig. Enerzijds door te kijken naar de mogelijkheden die de blockchain bijvoorbeeld biedt, anderzijds door te kijken naar alternatieven voor fossiele brandstoffen. De laatste tijd zijn we vooral druk geweest met het plaatsen van berichten op andere websites, waarbij we zoveel mogelijk mensen proberen te motiveren om de keuze te maken. Om toch na te denken over de manier waarop we leven en de stempel die we op moeder aarde drukken. De ecologische voetafdruk is een populair begrip geworden, maar wat kunt u daarmee wanneer u geen idee hebt over de betekenis hiervan?

Waarom de blockchain?

Richard is iemand die veel werkt met ontwikkelingen en applicaties op de blockchain. We vinden de mogelijkheden hier bijzonder interessant, omdat dit het toppunt is van duurzaamheid. De blockchain zorgt niet alleen voor een betere verspreiding van de rijkdom, het maakt het financieren van projecten die de wereld kunnen veranderen vooral heel veel makkelijker. Vergeet crowdfunding: de blockchain biedt straks de kansen om zonder tarieven voor transacties grote projecten op te zetten. Er wordt steeds meer gewerkt aan de implementatie, dus de kans is groot dat er op korte termijn al mogelijkheden ontstaan.

Alternatieven voor fossiele brandstoffen

Hendrick is dagelijks bezig met het doen van onderzoek naar manieren om de accu’s van elektrische auto’s beter te kunnen produceren. Het elektrisch rijden is bijzonder interessant voor de toekomst, maar dan moeten we er wel voor zorgen dat de auto’s zelf op een milieuvriendelijke manier kunnen maken. Ook is het belangrijk om na te denken over het belang van de consument zelf. We kunnen wel roepen dat het beter en goedkoper is, maar wat moet een consument met een auto op stroom wanneer er niet genoeg laadpunten zijn en de reikwijdte van de auto gewoon nog te wensen over laat? Hier is nog genoeg werk te doen voordat we echt grote veranderingen mogen verwachten.

Toch is het niet alleen maar kommer en kwel. Er zijn steeds meer mogelijkheden, zoals de ademende band van GoodYear en uiteraard de auto-onderdelen die stroom op kunnen wekken tijdens het rijden. Er is alleen heel veel meer research nodig voordat er echt mogelijkheden zijn om dit helemaal rond te maken.

Wat doen wij?

Het lobbyen bij de grote bedrijven en ondernemingen hebben we achter ons gelaten. Er zijn veel grote organisaties die daar veel meer mogelijkheden voor hebben en die de contacten hebben waarmee zij deuren kunnen openen. Wij hebben besloten om ons te richten op de andere kant van de samenleving. Dat lijkt een vreemde keuze, maar dat is het niet. Er wordt te vaak vergeten dat de consumenten overgehaald moeten worden en dat de voordelen duidelijk gemaakt moeten worden. Waarom zou u kiezen voor duurzaam wanneer dit aanvankelijk betekent dat u aanpassingen moet doen om duurzame keuzes te maken?

Heel simpel gesteld: u wilt als consument weten wat u precies kunt doen, wat de opbrengst is en waarom dit belangrijk is voor de wereld. Zonder een goede reden is het maken van veranderingen wel grappig, maar staat er geen stok achter de deur. Daarom zijn wij hiermee aan het werk gegaan en hebben we verschillende websites benaderd waar wij onze informatie kunnen plaatsen. Ook drukken we brochures en zijn we van plan om congressen te geven waarbij elke consument concreet te horen krijgt wat er gedaan kan worden, hoe het gedaan kan worden en waarom het moet gebeuren. Kunnen we alle consumenten bereiken (met uw hulp), dan is het mogelijk om de echt grote veranderingen mogelijk te maken waar wij al zo lang van dromen. Voor onszelf, maar vooral voor de generaties die na onze generatie komen.